Varannan vecka – utan skilsmässa

Jag vill berätta om vår nya idé: vi tänkte köra en period varannan-vecka i höst. Inte riktigt vad det verkar.  Men ibland kan man som småbarnsförälder nästan (nästan!) avundas de där skilda paren som har barnen hundra procent ena veckan och inte alls den andra. Allt man skulle hinna med. Allt jobb man skulle få gjort den där veckan.

Ja för oss handlar det om jobb. Lyxen är att kunna jobba ostört utan att tänka på mat och tvätt, läxor och såriga knän.

Så vår tanke var att ta hundra procent av markservicen en vecka och typ vara ännu ett barn nästa. Gå in på sitt rum och skriva. Komma ut till middagen på bordet. Kanske lite soffgos med barnen men inget ansvar.

Hoppas att det ska funka

Vi delar ganska mycket på uppgifterna redan, han lagar mat, går ut med sopor och bakar kakor till skolans försäljning och sånt som jag läser artiklar om att kvinnor gör mest. Men att dela är ju inte att slippa ansvar. Tänk vad skönt att i princip slippa helt hela veckor i taget! Ibland får jag för mig att folk skiljer sig bara för de där veckorna de kan andas ut, även om det sällan är så enkelt.

6 thoughts on “Varannan vecka – utan skilsmässa”

  1. Låter som en bra plan! Jag avundas också de ensamstående mammorna med barn varann vecka just för sjukt mycket egentid och tid för allt annat, jobba, städa, komma ikapp…

    Bra även för att verkligen få ett hum om hur mycket/lite den ena/andre föräldern faktiskt gör.

    Like

  2. Ja, jättebra att testa olika sätt att organisera vardagen på, se vad som passar. Det blir ju så lätt att man fastnar i samhällets gamla förväntade hjulspår. När barnen var små hade vi två dagar var då vi hade huvudansvar varje vecka, och fredagarna tillsammans. Det funkade för oss! (Nu när barnen är äldre sover jag i min arbetslokal en till två nätter i veckan. Helt perfekt tycker jag :))

    Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s