Om behovet av en deadline

I mitt jobb är en deadline allt. Speciellt när det rör sig om nyheter – då är den benhård. Och det är bråttom, bråttom, bråttom.

Jag försöker ofta lura mig själv och sätta låtsasdeadlines för att komma igång tidigare, men hänger ändå till slut upp allt på det utsatta datumet och tidpunkten. Så när de ändrar sig och säger “kan du lämna på morgonen i stället för eftermiddagen?” så får jag panik.

Nu har vi en deadline i privatlivet. Fast egentligen är ordet deadline missvisande, det är ju då livet börjar. I alla fall för en av oss. Jag menar naturligtvis BF – beräknat förlossningsdatum.

Jag har massor av planer på vad jag ska hinna med innan dess. Och det som nyss kändes så avlägset börjar stressa allt mer. Vi kan numera se på magen hur hon rör sig och jag kan känna knän och fossingar tydligt. Hon är verklig. Finns redan. Är inte bara en framtidsplan, något abstrakt, en önskan… utan en liten person.

Glad i alla fall att vi fick deadline ett så ypperligt datum. I en värld utan verklig föräldraledighet har vi lyckats pricka in en bra tidpunkt. I juni – precis innan loven börjar. Han har i alla fall två veckors ledighet och sedan semester. I princip en hel sommar tillsammans, att vänja oss vid vår nya situation. Sedan ett yrke som gör att vi kan vara hemma riktigt mycket båda två.Vi kan turas om att gå till jobbet i början och behöver inte lämna bort en liten tremånaders bebis som många andra här tvingas till. Jag försöker styra in mitt arbete på mer skrivande och mindre dokumenterande – dvs jag tänker inte åka ner och dokumentera flyktingkatastrofen i Medelhavet eller liknande utan på sin höjd slinka ut några timmar ett par dagar i veckan och göra intervjuer.

Och så är det det där större skrivprojektet. Det där jag tänkte bli färdig med innan BF. Det börjar bli så dags att få det färdigt innan hon kommer ut.

Ja, det är därför jag bloggar så dåligt. Jag skriver på en bok!  Och den måste bli klar innan jag återigen överrumplas av livet…

 

3 thoughts on “Om behovet av en deadline”

  1. En bok!!!!!! Oj, så nyfiken jag blev… Vad för typ av bok? Skönt att få en sommar tillsammans, BF i juni oj så snart! Bara 3 månader kvar…?

    Like

  2. Gör inte allt sista minuten bara. Jag skulle ju vara ledig fem veckor innan Harald kom och hade planerat frissan, spa, rensa och fixa, bara ta det lugnt också, men så kom han fyra veckor tidigt och i den veckan jag hade ledigt hade jag mest fikat 🙂

    Like

  3. Äntligen! Som jag har väntat… 😀 Härligt, då får vi både bok och mini-O innan sommaren (…fast det är klart jag fattar att boken inte kommer ut på en gång 😉 ) Lycka till, och stressa så minimalt som möjligt.

    Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s