Ännu mindre ensam

En i magen, två i sängen och så mannen i en av barnens sängar. De stör mig inte när de kommer så här, tvärtom. Bäst att passa på medan de vill vara nära. Små nakna fötter, små sömndruckna trynen, små sömnspruckna röster som säger “mamma” och så kan jag öppna mitt stora varma täcke och bre mina vingar över dem. Tänka att precis just nu är allt bra.

För de är ju så söta när de sover, eller hur? Sådana är vi, vi ondskefulla föräldrar som gillar dem bäst sovandes, eller kanske vakna men lite lätt febriga – inte så att de lider men tillräckligt för att de ska vara lugna och vilja gosa.

Jag skojar fast samtidigt inte.

För mitt i kaoset som är den vakna, energiska tiden hinner jag ju inte titta på dem med moderlig ömhet och känna mig som någon beskyddande ängel. Nej då ska det styras upp, torkas spill, tvättas, medlas i bråk, torkas rumpor, hjälpas med pyssel, läsas böcker, trampas på leksaker, tappas tålamod och visst – kramas och försäkra kärleken ändå.

“Glöm inte att jag älskar dig fast jag låter arg” sa jag till dottern efter att ha fått dåligt samvete.

Igen.

“Jag vet” sa hon.

Tror aldrig hon sagt något som fått mig att känna mig så bra. Och då säger hon ändå så mycket fint och klokt. Men hon vet. Puh.

Hör du det där inne i magen? Det verkar i alla fall som att jag lyckas visa hur mycket jag älskar mina telningar. Och jag älskar dig redan.

Nedan ser du mig och magen på hotellrummet i Strasbourg där jag var i början av veckan. Blir allt svårare att koncentrera sig på annat ju större magen blir…

20160201_175538
Enter a caption
Advertisements

2 thoughts on “Ännu mindre ensam”

  1. “För de är ju så söta när de sover, eller hur? Sådana är vi, vi ondskefulla föräldrar som gillar dem bäst sovandes, eller kanske vakna men lite lätt febriga – inte så att de lider men tillräckligt för att de ska vara lugna och vilja gosa. Jag skojar fast samtidigt inte.”

    Så bra! Det är ju så! 🙂

    Fin mage!

    Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s